Man ingesloten voor aanrijden 11-jarige jongen
04 Jul 2018, 18:28
foto


Autobestuurder Marciano T. (44) is aangehouden door voor het aanrijden van een 11-jarige Rosinio, die zwaar gewond in hulpeloze toestand werd achtergelaten. De politie van Rijsdijk trof het slachtoffer liggend op de berm aan de Meursweg aan.

Rosinio liep de vorige week samen met een familielid aan de linkerzijde op de berm toen hij werd aangereden. Het jongetje is met een zware verwonding aan het hoofd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is voor medische behandeling opgenomen in de ziekeninrichting.

Terwijl de wetsdienaren bezig waren met het onderzoek kregen zij een tip dat de vermoedelijke autobestuurder zich op zijn werkplaats bevond. De politie trof Marciano T. aan die bezig was bloedsporen weg te wassen van het voertuig. In eerste instantie ontkende hij iemand te hebben aangereden, maar kwam later op zijn verklaring terug.

Doordat de bestuurder het slachtoffer in hulpeloze toestand achterliet en vermoedelijk onder invloed heeft deelgenomen aan het verkeer, is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd, meldt de politie Public Relations.
Advertenties