WK 2018: Messi weg, Cristiano weg
30 Jun 2018, 17:21
foto
Edinson Cavani kopt een voorzet van Luis Suarez tegen de netten, 1-0 Uruguay. (Foto's: Reuters)


Na de uitschakeling van Argentinië met Lionel Messi (31), zit het WK er ook op voor Portugal van Cristiano Ronaldo (33). Voor beide vedetten was het hun laatste kans om de hoogste prijs in het voetbal te winnen met hun land. Uruguay gaat naar de kwartfinales waar Frankrijk wacht.

Edinson Cavani scoort op een prachtige voorzet van Luis Suarez al vroeg het eerste doelpunt voor Uruguay. Cavani geeft de bal op links aan Suarez, terwijl hij blijft rennen op rechts. Vervolgens zet Suarez de bal op voor Cavani, die met een gave kopstoot de bal achter Rui Patricio plaatst.

Ronaldo blijft zijn teamgenote aansporen, maar tot de rust blijft Uruguay op voorsprong. Met nog een teamhug voordat de ploeg de rustkamers verlaat, steekt Ronaldo zijn spelers nog een hart onder het riem. En het werkt. In de 55e minuut is het Pepe die de gelijkmaker scoort. Verdediger Diego Godin is bezig met Ronaldo en vergeet Pepe even, die de bal voorbij Fernando Muslero knalt, 1-1. Het is het eerste doelpunt dat Uruguay tegen zich krijgt in dit toernooi.

Het spel komt goed op gang. Beide partijen gaan zoeken naar de overwinning. Op een slechte verwerking van de bal, is het Cavani die opnieuw zijlangs komt en het tweede doelpunt tegen de netten van Muslera plaatst, 2-1. En dan brandt de strijd los. Portugal geeft alles, maar doet Uruguay ook. Portugal komt dicht bij om de score weer gelijk te trekken, terwijl Uruguay faalt om de stand verder op te trekken.

Uruguay heeft het met zijn organisatie en defensie moeilijk gemaakt voor Portugal om door te dringen. Toch konden Ronaldo en zijn teamgenoten enkele hapklare kansen creëren, maar waren niet koelbloedig en efficiënt in de afwerking. Suarez en Cavani waren perfect op elkaar afgespeeld, iets dat Ronaldo niet had. Ronaldo is dan vaker aan de bal geweest dan zijn Argentijnse rivaal Messi, maar de chemie van een teamgenoot die op hem was afgespeeld, ontbrak. Messi kan het niet alleen, maar Ronaldo kan het ook niet alleen. Europees kampioen Portugal gaat naar huis en Uruguay maakt zich gereed voor ‘Les Blues.’
Advertenties