WK 2018: Adios Messi en co; Frankrijk naar kwartfinale
30 Jun 2018, 13:00
Frankrijk gaat uit zijn dak nadat het weer voorstaat op Argentinië. Het openingsduel in de achtste finale is een WK classico geworden. (Foto's: Reuters)

Het is een doelpuntenregen geworden in Kazan. Een van de grote favorieten, Argentinië, is verslagen door eveneens favoriet Frankrijk. Het is een compleet veldslag geworden. In deze kraker zijn maar liefst zeven doelpunten gevallen. Messi en co verlaten Rusland met 3-4. Frankrijk, dat een sterke wedstrijd heeft gespeeld, maakt zich op voor de kwartfinale.

Na een kalm begin in de eerste minuten, neemt Argentinië de leiding. De Fransen hebben wel antwoord op het spel. Antoine Griezmann neemt de vrije trap nadat een overtreding is begaan tegen Kylian Mbappé. Griezmann trapt de bal keihard richting doel, maar het deklat brengt redding. Wat in de negende minuut niet lukt, blijkt vier minuten later geen enkel probleem te zijn voor Griezmann. Nadat Mbappé wordt vastgehouden door Marcos Rojo in het strafschopgebied, wijst de Iraanse scheidsrechter Alireza Faghani onverbiddelijk naar de stip. Griezmann zorgt voor opleving. 'Les Bleus' neemt de leiding over.

Argentinië doet er alles aan om de gelijkmaker te scoren en heeft meer balbezit. 'Albiceleste' probeert op verschillende manieren de bal in het doel te krijgen. Met het combinatiespel wordt geen succes bereikt. Intussen blijkt vooral Mbappé onvermoeibaar te zijn. En dan gebeurt het waarop Argentinië op wacht. Angel Di Maria (PSG), besluit om van afstand te schieten. De bal belandt keihard in de rechterhoek. Het is 1:1 zo'n vijf minuten voor de rust.

De tweede helft begint meteen flitsend. In drie minuten tijd scoren de Argentijnen. Lionel Messi schiet vanuit een vrije trap en via ploeggenoot Gabriel Mercado belandt het leder in het doel. Frankrijk kijkt aan tegen een achterstand van 2-1. De feeststemming bij coach Jorge Sampaoli, de duizenden fans en de spelers duurt niet lang. In de 58e minuut doet Benjamin Pavard met een prachtige omhaal het net trillen. Het is 2-2. Zes minuten later schiet Mbappé met zijn linkerbeen Frankrijk weer op voorsprong 3-2. Alsof hij er niet genoeg van kan krijgen, scoort hij nog een doelpunt. Trainer Didier Deschamps kan zijn gelukt niet op. Frankrijk staat 4-2 voor!

Messi heeft de kans gekregen om de achterstand te verkleinen. Zijn schot is te tam en belandt in handen van doelman Franco Armani. Diep in blessuretijd scoort de ingevallen Sergio Agüero en maakt er 3-4 van. Er is te weinig tijd voor de Argentijnen om de gelijkmaker te scoren.