Politiebond renoveert gebouw Bikers Unit
29 Jun 2018, 12:39
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie neemt het gerenoveerde gebouw van de Bikers Unit in gebruik. (Foto's: Raoul Lith)


De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft het gebouw aan de Zwartenhovenbrugstraat, waarin de Bikers Unit gehuisvest is, gerenoveerd. SPB-voorzitter Raoul Helling benadrukte bij de overdracht aan de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, dat dit in feite de verantwoordelijkheid is van de werkgever. De bewindsman droeg het gebouw op zijn beurt over aan waarnemend korpschef, Roberto Prade.

Hellings vroeg de leiding er werk van te maken dat de omstandigheden waaronder politieambtenaren werken binnen niet al te lange tijd drastisch verbeterd worden. De politieambtenaren hield hij voor dat ze ervoor moeten zorgen dat het gebouw netjes blijft, aangezien ze zelf de eindverantwoordelijken zijn voor alles wat in bruikleen aan hen is afgestaan.

Minister Getrouw zei heel dankbaar te zijn. Hij feliciteerde en complimenteerde de Bikers Unit. Ook vroeg hij de bikers medewerking om te helpen de veiligheid te garanderen. De bewindsman sprak vol lof over de proactieve houding van de SPB. “Motivatie begint bij de werkomstandigheden van ons. We gaan goede tijden tegemoet en het blijft niet bij loze woorden”.

Prade gaf aan bekend te zijn met de werkomstandigheid van de Bikers Unit. Hij vroeg zich soms samen met andere collega's af hoe de bikers eerder in zo een ruimte werkten. Hij is het helemaal eens dat het de taak is van de werkgever om zorg te dragen voor een werkbare omgeving. “Als we mekaar kunnen completeren is het goed. Waar de overheid het laat afweten, het bestuur in dit geval inkomt”. Prade geeft aan dat het plan is opgevat om alle politielocaties te inspecteren en te kijken waar de nood het hoogst is.

De politiebaas stelt dat dit project motiverend werkt. “Als ik kijk naar de werkplek van de Bikers Unit in het verleden en dat ze desondanks goede prestaties heeft geleverd, twijfel ik niet dat met de nieuwe locatie de resultaten beter zullen zijn,” meent Prade.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April