Chinese ambassadeur zeer vereerd door onderscheiding
28 Jun 2018, 19:41
foto
President Desi Bouterse, echtgenote en vp samen met ambassadeur Zhang, zijn wederhelft en staf. Hij is Drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Palm. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de scheidende ambassadeur van China, Zhang Jinxiong, benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Palm. De regering heeft de ambassadeur voorgedragen voor de onderscheiding wegens de goede samenwerking die er gedurende zijn ambtsperiode is geweest.

De president haalde in zijn toespraak enkele van de vele prestaties aan die de ambassadeur heeft bereikt in Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Zo heeft de ambassadeur bijgedragen aan het intensiveren van de banden tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Chinese ambassade, met goede en tastbare resultaten. Ook merkte het staatshoofd op, dat het brengen van het indrukwekkende 'One Belt One Road' (OBOR) initiatief van president Xi Jinping naar Suriname, de kans op groei van de Surinaamse publieke en private sector zal transformeren.

Het staatshoofd bedankte de ambassadeur en zijn staf voor de uitstekende samenwerking. “We verheugen ons op een goede en vruchtbare relatie met uw opvolger. We scheiden ons in een positieve sfeer van vriendschap en respect en wij wensen u succes in uw toekomstig leven”, merkte Bouterse. Ambassadeur Zhang Jinxiong die erg ontroerd was, zei dat deze dag de grootste dag van zijn leven en carrière is.

“Het is voor mij een bijzondere eer om van president Bouterse een onderscheiding in ontvangst te nemen voor mijn missie hier in de Republiek Suriname”, stelde Zhang. Volgens hem bevestigt dit de volledige waarde die de Surinaamse regering hecht aan de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen.

De ambassadeur die Suriname beschouwt als zijn tweede geboorteland en het over twee mooie en zinvolle jaren had, gaf aan dit nooit zo zou hebben ervaren zonder de steun en hulp van president Bouterse, de Surinaamse regering en het volk.