WK 2018: Saudi-Arabië en Egypte strijden om derde plaats
25 Jun, 10:30
foto


In Groep A worden vandaag in derde ronde twee wedstrijden gespeeld. Het duel tussen Egypte en Saudi-Arabië is er een voor de statistieken. Beide ploegen zijn al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Voor beide partijen gaat het om de trots om niet als laatste te eindigen in de groep.

Saoedi-Arabië moet nog scoren in het toernooi. Zijn openingswedstrijd tegen gastland Rusland verloor het met 0-5. In zijn treffen met groepsgenoot Uruguay leverde de ploeg van trainer Juan Antonio Pizzi een sterk verbeterde prestatie bij hun minieme 1-0 nederlaag.

Egypte hoopt voor de eerste maal op een WK een duel te winnen. Zijn sterspeler Mohamed Salah heeft niet kunnen schitteren. Hij miste het eerste duel door een schouderblessure en leek niet fit genoeg tegen Rusland. Als Egypte gelijk speelt, zullen ze als derde in de groep eindigen door een verschil in doelpunten. Het is de eerste ontmoeting tussen Saudi-Arabië en Egypte tijdens een toernooi sinds de Confederations Cup in 1999. De Saudi’s wonnen toen met 5-1. Als Saudi-Arabië of Egypte verliest, zal het de eerste natie zijn die drie groepswedstrijden tijdens een WK-toernooi verliest, sinds Honduras dat deed in 2014.

Rusland vs Uruguay
Voor de twee andere groepsgenoten Rusland en Uruguay is het een ander verhaal. Beide landen hebben zich al geplaatst voor de achtste finales. De winnaar van het duel Rusland – Uruguay zal de groepswinnaar zijn, hoewel Rusland slechts één punt nodig heeft om als eerste te eindigen vanwege zijn superieure doelsaldo. Het gastland won met 5-0 tegen Saudi-Arabië en met 3-1 tegen Egypte.

Terwijl Uruguay en Rusland beide hun eerste twee wedstrijden hebben gewonnen, is het de gastheer die het indrukwekkendst was - acht keer scoren en maar één keer incasseren.

De opeenvolgende overwinningen van 1-0 van Uruguay over Egypte en Saoedi-Arabië werden ondersteund door hun resolute verdediging, met als aanvalsduo Luis Suarez en Edinson Cavani. Terwijl Suarez al zijn eerste doelpunt in dit toernooi heeft laten optekenen (tegen Saudi-Arabie0 moet Cavani nog scoren. Rusland is het laagst geplaatste team van het toernooi, maar heeft de verwachtingen overtroffen door tot nu toe zijn twee wedstrijden te winnen en zijn plaats in de knock-outfase veilig te stellen.


Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February