Haïtiaans echtpaar omgekomen in brand te Jarikaba
24 Jun, 19:16
foto


Een man en een vrouw van Haïtiaanse afkomst zijn omgekomen in een brand die zaterdagavond heeft gewoed te Jarikaba. Dit meldt het Korps Brandweer Suriname. Toen de brandweer van post Jarikaba ter plekke aankwam, was het bouwsel geheel in vlammen opgegaan. De verkoolde lijken zijn geborgen.

Het paar woonde in een bouwsel van ±24 m2, dat op een chassis van een truck was geconstrueerd. De slachtoffers waren in dienst van een landbouw/pluimvee onderneming en fungeerden als beheerders. De brand werd door de eigenaar van de onderneming ontdekt, toen hij ter plekke was om de dieren te voeden.

De oorzaak van deze brand is nog onbekend. De afdeling Forensisch Onderzoek van de Politie is belast met de analyse. Met deze tragedie is het aantal slachtoffers bij branden voor dit jaar gestegen naar 3.

Zaterdag werd ook een gebouw aan de Mauriciusstraat, waar thuis- en daklozen verbleven, geheel door brand verwoest. De brandweer trof een uitslaande brand aan van een hoogbouwwoning die in hout en steen was opgetrokken. De ‘bewoners’ hebben zich tijdens de brand in veiligheid kunnen brengen. Het pand dat niet was aangesloten op het elektriciteitsnet, is volledig verwoest, terwijl het belendende pand schade opliep. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een brandende kaars.