Robinhood voor de 25e keer kampioen van Suriname
24 Jun, 18:29
foto


Het is groot feest bij Robinhood. De rood-groene formatie van clubeigenaar Ramon Abrahams onttroont Inter Moengo Tapoe van Ronnie Brunswijk. Zojuist heeft Robinhood met 4-3 gewonnen van West United uit Coronie, en mag zich kampioen noemen van de eerste divisie competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Tegelijkertijd werd in het Ronnie Brunswijk stadion de wedstrijd Notch vs Nishan 42 gespeeld. Dit duel eindigde 3-2 in het voordeel van Nishan 42. Het teleurgestelde publiek van Notch, verliet 20 minuten vóór einde het stadion.

Beide duels, die matig waren voor een kampioenstrijd, werden gespeeld op een modderig speelveld. Robinhood opende de score in de eerste minuut. Na 8 minuten werd de gelijkmaker gescoord. Robinhood die 3-1 voorstond, heeft de vele kansen om het bal in het net te krijgen, laten liggen. Na vele schoten richting doel, maakt Robinhood er uiteindelijk 4-3 van. Maar dat mag de pret niet drukken. De club is welverdiend landskampioen geworden.

In het Essed stadion regende het toen de wedstrijd begon. In het Ronnie Brunswijk stadion in Moengo viel de regen met bakken neer. Deze twee belangrijke wedstrijden zijn begonnen terwijl de hele wereld (ook Suriname) naar het spannende duel tussen Colombia en Polen keek in een supermodern stadion. Colombia heeft Polen met 3-1 ingeblikt. Het is niet gebruikelijk dat lokale competities doorgaan tijdens het WK. De SVB is duidelijk in tijdnood gekomen tijdens deze competitie.

Notch en Transvaal moeten een beslissingswedstrijd spelen om uit te maken wie zich semikampioen mag noemen. Inter Moengo Tapoe is gezakt naar de vierde plaats.

Robinhood is voor de 25e keer landskampioen geworden en is recordhouder in Suriname. Voor de laatste keer was Robinhood in 2012 landskampioen. Inter Moengo Tapoe was drie keer op rij kampioen van Suriname. Inter heeft totaal negen keer het landkampioenschap op zijn naam geschreven.

Ala-D Media

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February