WK 2018: Gevleugelde Colombia speelt Polen uit
24 Jun 2018, 17:35
Yerry Mina scoort voor Colombia.
(Getty Images)

Met een gevleugelde drie –Juan Cuadrado, James Rodriguez en Juan Quintero-in de aanvoering hebben de Colombianen Robert Lewandowski en co beteuterd en zwak gelaten. Met drie doelpunten in het duel hebben ze Polen uitgespeeld in Kazan Arena. Polen heeft geen punten uit zijn twee gespeelde wedstrijden en is uitgeschakeld.

Vooral in de tweede helft spelen de Zuid-Amerikanen een fantastisch potje voetbal. Polen lijkt gedesillusioneerd en weet duidelijk geen raad met de snelle uitbraken van Cuadrado en Quintero. Waar de Colombianen hun eerste wedstrijd ongelukkig tegen Japan verloren, tonen ze vechtlust, samenspel, techniek en snelheid, alle kwaliteiten waar het Polen aan ontbreekt.

Ondanks goed spel van de Colombianen blijft de score lang blanco. Wanneer de rust komt aankloppen, is daar ook het eerste doelpunt. Een mooie teamgoal, afgerond door Yerry Mina in de 40e minuut. Rodriguez speelt een korte pass naar Cuadrado, die het leer verder rolt naar Juan Quintero. Die stuit op de Poolse verdediging, maar ziet kans de bal met een afgemeten pass naar Rodriguez door te geven. Vervolgens krult Rodriguez in de zes meter de bal voor Mina, die scoort.

De Colombianen gaan na de rust op zoek naar hun tweede doelpunt. Vijf minuten in de tweede helft kan Falcao de stand optrekken, maar zijn schot is zwak. Hij krijgt de bal aangespeeld door Cuadrado. Twintig minuten later is het raak. Ditmaal krijgt Falcao de bal van Quintero. De doelman van Polen, Wojciech Szczesny, komt dichterbij, maar Falcao is hem voor en rolt de bal de verre hoek in. Het is het eerste doelpunt van de 32-jarige aanvoerder en spits van Colombia ooit op een WK-toernooi, 2-0.

De Colombianen zijn nog niet tevreden en halen met hun spel de Poolse verdediging volledig uiteen. Rodriguez verlengt een pass en de bedrijvige Cuadrado plaatst de bal heel koel uit het bereik van Szczesny. De Poolse doelman is voor de derde keer in Kazan verslagen.

In de 81e minuut moet de Colombiaanse goalie David Ospina twee maal in actie komen en brengt hij twee keer redding, De bal valt perfect voor de voeten van Grzegorz Krychowiak in de zes meter. Hij zoekt naar de onderste hoek, maar Ospina duikt om de bal weg te duwen. Ettelijke minuten later moet hij weer ingrijpen bij een afstandsschot. De Poolse sterspeler Lewandowsky was onzichtbaar tot enkele flitsen in de laatste tien minuten. In totaal had Polen twee schoten op het doel en drie schoten er naast. Colombia had vier schoten op doel en verzilverde daar 3 van.