WK 2018: Colombia en Polen hebben beide winst nodig
24 Jun, 14:49
foto
James Rodriguez zou vandaag in de basis kunnen starten. In het vorig duel kwam hij als invaller. (Foto: Reuters)


“We zijn in dezelfde situatie. Colombia werd in onze groep als favoriet beschouwd, maar de eerste wedstrijd was niet goed voor dit land,” stelt Hubert Malowiejski, de assistent-trainer van Polen vast. “Maar laten we niet vergeten dat de Colombianen bijna het hele spel met 10 man hebben gespeeld. Ze zijn heel moeilijk te verslaan. Ze spelen al jarenlang met min of meer hetzelfde team." Polen en Colombia staan vandaag voor de eerste competitieve wedstrijd tegenover elkaar.

Polen had enorme steun in het Spartak Stadion en maar het was op alle gebieden teleurstellend tijdens zijn openingsnederlaag tegen Senegal. Spits Robert Lewandowski worstelde om zijn stempel te drukken tijdens zijn debuut in het toernooi. Zijn partij moet vandaag winnen, wil het nog kans maken op de volgende ronde. De 2-1 nederlaag kwam uren nadat groepsgenoot Japan Colombia –dat speelde met tien man- had verslagen met 2-1.

Polen heeft zich nooit gekwalificeerd voor de tweede fase na het verliezen van zijn openingswedstrijd. Het kan voor een nog grotere uitdaging staan mocht James Rodriguez terugkeren naar het basiselftal van Colombia dat vandaag start.

Colombia, van zijn kant, speelde 87 minuten van zijn openingsmatch met 10 mannen nadat Carlos Sanchez de op één na snelste rode kaart van het WK in de geschiedenis kreeg.
.
Rodriguez zou vandaag kunnen starten bij de wedstrijd tegen de Polen in groep H. Tijdens het eerste duel kwam hij als invaller. Voor Polen zou aanvaller Dawid Kownacki kunnen starten. In de wedstrijd tegen Senegal kwam hij in de tweede helft als vervanger. Hij maakt indruk met zijn optreden. Kamil Glik is terug op de training na een schouderblessure, maar het is twijfelachtig als hij in actie komt vandaag. Dat betekent dat Thiago Cionek, zijn vervanger tegen Senegal, waarschijnlijk zijn plaats zal behouden.Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February