WK 2018: Panama heeft stunt nodig tegen Engeland
24 Jun 2018, 08:30
foto
Harry Kane trok zijn ploeg als aanvoerder over de streep. Hij scoorde beide doelpunten tegen Tunesië. (Foto: Reuters)


Harry Kane zijn inspanningen hebben Engeland een vliegende start gegeven in Groep G. Hij schonk Engeland de overwinning in zijn openingswedstrijd van een groot toernooi voor het eerst sinds het WK 2006, toen het Paraguay versloeg. Tegen Tunesië was het niet altijd mooi of perfect, maar met een beetje meer geluk, kalmte en gunstige beslissingen had Engeland zijn tegenstander gemakkelijk gewonnen. Engeland won met 2-1 van Tunesië.

De Panamezen speelden om hun openingswedstrijd met België te markeren. Ze waren agressief, robuust, maar uiteindelijk enorm overklast. De Belgen wisten echter dat ze in een wedstrijd zaten en klaagden nadien over een aantal van de aanvallen die ze te incasseren kregen. "Ik weet niet waarover mensen klagen", zei de Panamese aanvoerder Roman Torres daarover. "Voetbal is zo - je moet jezelf altijd opdringen, je moet je territorium markeren."

Het wordt de eerste ontmoeting tussen Panama en Engeland. Panama is de 38e verschillende natie die Engeland tegenover zich heeft tijdens een WK-toernooi.

De Britse trainer Gareth Southgate zegt: "Om te spelen met de vrijheid, energie en snelheid zoals we deden, was net zo goed als alles wat ik tot nu toe in het toernooi heb gezien. Elk team zal willen verbeteren, maar we hebben een niveau bereikt dat vergelijkbaar is met wat ik heb gezien. Het team dat we hebben geselecteerd voor de eerste wedstrijd deed het net zo goed als de jongens van het eerste uur, voor zover ik me kan herinneren.”

De Panamese verdediger Harold Cummings stelt: "We gaan hard spelen. We gaan erheen om te concurreren. We zullen ons werk doen tegen elk team waarmee we worden geconfronteerd."

Engeland zal het vandaag zonder middenvelder Dele Alli moeten doen. De 22-jarige speler kampt met een dijbeenblessure die bij tijdens het duel tegen Tunesië heeft opgelopen. Ruben Loftus-Cheek zou hem in het basiselftal kunnen vervangen.

WK-debutant Panama verloor zijn openingswedstrijd met 0-3 van Belgie. Trainer Hernan Dario Gomez heeft al bevestigd dat hij met hetzelfde team tegen Engeland begint. Als Engeland het duel tegen Panama wint, is het verzekerd van de achtste finales.
Advertenties