First Lady krijgt donatie India voor sociale projecten
23 Jun 2018, 12:36
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring op een regeringspersconferentie te Zanderij. (Foto: Leroy Troon)


Tijdens het bezoek van het Indiase staatshoofd Ram Nath Kovind, is er getekend voor een fonds van US$ 109.800 waarmee er 200 computers kunnen worden aangeschaft, deelt First Lady Ingrid Bouterse-Waldring mee. Daarnaast heeft India US$ 175.602 geschonken voor een craft market die in de Palmentuin komt. Aan de Mytyl school waar de First Lady beschermvrouw van is, is US$ 10.000 gedoneerd.

De First Lady heeft op een persconferentie na het vertrek van het Indiase staatshoofd, uit de doeken gedaan hoeveel geld er door India is gedoneerd voor haar werk. Dat India de helpende hand uitsteekt, is niet nieuw geeft ze aan. “We hebben al ‘grants’ ontvangen van India: afgelopen jaar voor mijn kerstviering voor seniore burgers en voor mijn schooltassenproject.”

Met India is een intentieverklaring getekend voor het project ‘Every Student A Computer’. “Ik was al bezig met een computerproject,” geeft de First Lady aan. “Maar mijn doel is om voor elk kind een computer te brengen. India heeft mijn project goedgekeurd en ik ontvang 109.800 US dollar. Daarmee kunnen we 200 computers aanschaffen. Een ander project is mijn Palmentuin Craft Waka Pasi. Daarvoor heb ik ontvangen 175.602 US dollar.”

Waka Pasi heeft te maken met het ondersteunen van het vrouwelijk ondernemerschap in het binnenland en achtergestelde gebieden legt Bouterse-Waldring uit. De vrouwen kunnen op deze locatie hun producten aan de man brengen, geeft ze aan.

René Gompers
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April