NPS wil zo snel mogelijk situatie land in beeld via commissie
23 Jun 2018, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en oud-president tevens ere-voorzitter van de partij, Ronald Venetiaan, met leden van de commissie in Grun Dyari. (Foto: Raoul Lith)


De commissie voor Herstel en Wederopbouw van de Republiek Suriname benoemd door de NPS, kan aan de slag gaan. NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft vrijdag in Grun Dyari de commissie ingesteld. Hij is ervan overtuigd dat de NPS binnen twee jaar, in 2020, mandaat zal krijgen van het volk om het puin in het land te ruimen. Dan moet de partij er klaar voor zijn, vandaar dat de commissie nu reeds aan de slag zal gaan. De NPS wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan, stelt Rusland.

In de commissie hebben zitting: Stephany Bram, Ronald Assen, Jerrel Pawiroredjo, Marie Levens, Irshaad Fatehmahomed, Rick van Ravenswaay, Michael Persaud, Ivan Fernald, Fred Ramsingh en Winston Jessurun. Ex-president Ronald Venetiaan zal als klankbord dienen voor de commissie.

Rusland voert aan dat er overal in het land problemen zijn. Door het beleid van de regering is het volk volgens hem verarmd. Het land gaat gebukt onder een schuldenlast van bijkans SRD 17,7 miljard, volgens cijfers van eind 2017. De schuld is sinds de regering Venetiaan in 2009, verzesvoudigd. Nog steeds worden er schulden gemaakt. Rusland heeft opnieuw benadrukt dat met de US$ 337,5 miljoen die gestort is in de staatskas, een deel van de US$ 550 miljoen lening bij Oppenheimer tegen een rente van 9,25 procent word afgelost. Volgens hem wordt bij een koers van SRD 7,5 voor de US dollar maandelijks alleen aan rente SRD 35 miljoen neergeteld. In 2026 moet de schuld in één keer worden afgelost. Tot dan moet elke maand de rente worden betaald.

Gezien de problemen die op elk gebied worden geconstateerd. Het instorten van het plafond van de oogpolikliniek van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, is een teken aan de wand. De tijd zal aanbreken volgens Rusland dat de NPS geroepen wordt om samen met andere partners, weer orde op zaken te stellen. De commissie moet de situatie in kaart brengen. Dit is nodig voor het herstel en de wederopbouw van het land.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April