Soerin Ramkhelawan verzorgt Pro Deo dholak masterclass
23 Jun, 04:37
foto
Soerin Ramkhelawan wil dholak-spelers meer technieken aanleren.


Soerin Ramkhelawan zal van 25 tot en 29 juni Pro Deo masterclasses Dholak verzorgen. De vermaarde dholakspeler uit Nederland begon al op vijfjarige leeftijd te spelen. Hij speelt vooral de ongebruikelijke semi-klassieke stijlen en niet alleen de bekende chutneystijl, hoewel hij die ook beheerst en zelfs een eigen stijl heeft ontwikkeld.

De dholak is een van oorsprong Indiaas slaginstrument, welke het meest wordt gebruikt bij Hindostaanse bands in Suriname, Nederland, Guyana, Trinidad, Jamaica, Fuji, Maleisië en andere landen met Indiase diaspora, uiteraard ook in India. Ondertussen maakt ook westerse muziek steeds meer gebruik van de dholak en het gerelateerde tablá-slaginstrument.

De masterclasses verzorgt Ramkhelawan om zijn drang om ook de bijna vergeten slagen te delen met zijn collega-dholaki’s in Suriname, zodat er met veel meer variatie kan worden gespeeld. Met de dholak kan men meer dan wat er nu wordt gepresenteerd.

De activiteit wordt gecoördineerd door Sociaal-culturele en sportvereniging SEWA.
Deze organisatie zal daarna voor de gemotiveerden lessen verzorgen, samen met twee lokale dholakscholen om in de toekomst meerdere dholak-masters als Soerin Ramkhelawan te hebben, zegt Govind Panchoe, voorzitter van SEWA.

Inschrijven is tot maandag 25 juni om exact 16:00 uur nog mogelijk via 8728608.