Vanavond finale FIBA Women’s Caribbean Cup
21 Jun 2018, 16:15
foto


Cuba en Dominicaans Republiek spelen vanavond om 21.00u in het Nationaal Indoor Stadion de finale van de FIBA Women’s Caribbean Cup. Barbados komt om 18:45u uit tegen Bahama’s. Cuba is voor het laatst in 2011 kampioen geweest en Dominicaanse Republiek eindigde op de 2e plaats in 2014.

Het wordt zeer zeker een interessante ontmoeting. Uitgaande van de statistieken is de verwachting groot dat de Dominicaanse Republiek de kampioen wordt. De Cubaanse coach zegt dat hij de Dominicaanse Republiek scherp in de gaten houdt, omdat zijn spelniveau de afgelopen jaren drastisch is verbeterd. De strategie van het team omvat in grote lijnen het voortzetten van een strakke verdediging en de offence aan het werk zetten.

De Surinaamse Tigri’s hebben zich hard ingezet in de wedstrijd tegen St. Vincent and the Grenadines, maar het is de tegenstander die met de winst ervandoor ging. De ploeg heeft veel ervaring opgedaan tijdens dit toernooi. Voor het eindklassement wordt St. Vincent en de Grenadines op de vijfde plaats gerangschikt, gevolgd door Suriname (6e) en Guyana (7e).
Advertenties