Politiebericht over vermoorde Braziliaanse vrouw en man
21 Jun, 15:54
foto


De Braziliaanse verdachte Jose Itamar D. heeft dinsdag twee landgenoten, een man en een vrouw met een jachtgeweer van het leven beroofd te Villa Brazil in het district Brokopondo. De schutter verliet de plek en meldde zich aan bij de security van Villa Brazil. Het wapen waarmee hij het feit heeft gepleegd is niet aangetroffen. Een tweede verdachte, de Vietnamese Van Dan Le, die de hagelpatronen aan de schutter heeft verkocht is eveneens aangehouden, meldt de politie Public Relations.

De politie van Brownsweg deed na de melding van de levensberovingen de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werden de levenloze lichamen van Josemaria Soares Dasilva Veira en Gracieleta Da Coasta Waress aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De schutter blijkt illegaal in het land te vertoeven. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de drie Brazilianen werkten op een concessie te Villa Brazil. De schutter en de vrouw hadden een liefdesrelatie. Op een bepaald moment bracht de vrouw een einde aan de relatie. Dit viel niet in goede aarde bij Jose Itamar D. Hij bracht met een jachtgeweer op 19 juni een einde aan het leven van de vrouw. Het tweede slachtoffer Josemaria Soares, dat als operator ter plaatse fungeerde, bemoeide zich uit schrik met de zaak en werd ook neergeschoten.
De twee ontzielde lichamen zijn voor obductie in beslag genomen. De twee verdachten zijn overgedragen aan het onderzoeksteam van Kapitale Delicten.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February