Belfort: Minister en KPS moeten middelen krijgen voor succes
19 Jun 2018, 00:58
foto
Assembleelid Edward Belfort in de studio bij Luciën Pinas in het programma 'Tak Tori Neti' op Radio Apintie.


Assembleelid Edward Belfort (ABOP) tevens ex-minister van Justitie en Politie is ingenomen met de benoeming van Roberto Prade als waarnemend Korpschef. Hij hoopt dat Prade en minister Stuart Getrouw hun werk naar behoren kunnen doen, zonder dat de politiek zich gaat bemoeien met Justitie en Politie. Zij moeten ook de middelen krijgen om hun werk te doen.

Dit zei Belfort maandagavond in het programma Tak Tori Neti op Radio Apintie met Luciën Pinas. Belfort die ook jarenlang gediend heeft in het Korps Politie Suriname (KPS) heeft samen met Prade en Getrouw gestudeerd. Hij is blij dat Prade, die opgegroeid is in het korps, nu de leiding heeft.

Belfort onthulde dat hij ook de leiding van het KPS had willen vervangen toen hij minister werd in 2010 in regering-Bouterse I. Dezelfde president wilde toen niet meewerken. "Liever laat dan nooit," stelt de politicus. Zij moeten wel de ruimte krijgen om hun werk te doen. Belfort waarschuwt ervoor dat er geen besluiten in politieke kamers worden genomen over hoe justitie en politie moet functioneren. De mensen hebben genoeg kennis om hun werk te doen, zonder inmenging van mensen die niet deskundig zijn.

Een van de belangrijkste struikelblokken zal zijn als de minister en de korpschef geen middelen krijgen om hun werk te doen. Tolken, psychiaters en psychologen kunnen niet worden betaald. Hierdoor worden rechtszaken uitgesteld. De advocaten zullen er alles aan doen om hun cliënten vrij te krijgen als deze situatie voortduurt, benadrukt Belfort. Hij merkt op dat er ook een groot probleem is met voertuigen. Veel van de politieauto's zijn niet bedrijfszeker. Ook arrestantenvoeding kan niet worden betaald. Overal zijn er achterstanden waardoor het KPS niet in staat zal zijn om voertuigen en andere benodigdheden aan te schaffen. Als er geen middelen komen, zal de situatie niet verbeteren, hoe hard de minister en de waarnemend korpschef hun best zullen doen, voert het Assembleelid aan.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March