Man dodelijk verwond om mobiele telefoon
18 Jun, 22:01
foto


Orveo Fonkel (36) is vrijdag tijdens een ruzie met twee broers voor een winkel te Atjoni neergestoken. Het slachtoffer rende weg, maar zeeg na ongeveer 100 meters neer en overleed ter plaatse. Dit meldt de politie Public Relations.

De politie van Atjoni deed na de melding van de steekpartij met dodelijke afloop de plek aan. Daar aangekomen werd het levenloze lichaam van Fonkel aangetroffen. De twee verdachten hadden zich inmiddels uit de voeten gemaakt.
Volgens verklaringen van ooggetuigen kreeg het slachtoffer ruzie met de twee verdachten. De broers begaven zich naar een winkel te Atjoni, kochten twee scherpe voorwerpen, waarmee zij zich bewapenden en Fonkel opwachtten.

Het slachtoffer moest van een familielid van de twee broers uit Paramaribo een mobiele telefoontoestel hebben meegekregen om aan de zus van de twee verdachten af te geven. De zus kreeg het toestel nooit en stelde haar twee broers hiervan in kennis.

Bij het zien van Fonkel vroegen de broers hem om rekenschap. Er ontstond een ruzie die uit de hand liep. De twee broers brachten de man steekverwondingen toe ter hoogte van zijn borststreek.
Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het gelukte de politie van Brownsweg één van de broers, de 31-jarige Maikel A. zaterdag te Brownsweg aan te houden. Aan de opsporing van de 2e broer die bekend staat als ‘Sabatin’ wordt gewerkt. De scherpe voorwerpen zijn vooralsnog niet terecht.