Assembleevoorzitter ontvangt boek Barryl Biekman
18 Jun, 16:11
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons neet het boek van Barryl Biekman in ontvangst. (Foto: DNA)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, heeft het boek Uitsluitingsmechanismen: Blaka tara en afrofobie - Het belang van politieke wil en rechtvaardig bestuur van de auteur Barryl Biekman in ontvangst genomen. Dit meldt De Nationale Assemblee.

Het boek handelt over racisme en de gevolgen daarvan en bevat ook historisch materiaal. Simons heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat vooral Surinaamse schrijvers over pijnlijke zaken uit het verleden schrijven. “We weten dat racisme niet uit de wereld is en het is goed zaken uit het verleden, die vaak nog voortgaan in het heden, te bespreken als onderdeel van het proces om het verleden te confronteren om het zo te verwerken en achter ons te laten. Daarom zouden er meer boeken over de historie van Suriname moeten zijn”, vindt de Assembleevoorzitter.

Simons merkt dat discriminatie, waaronder racisme in verschillende samenlevingen op verschillende manieren wordt aangepakt. Suriname is een unieke samenleving waarin grote diversiteit en de historische opdracht om met elkaar samen in vrede te leven hebben geleid tot specifiek Surinaamse wijzen van omgaan met vraagstukken, die niet altijd overeenkomen met wat in andere landen als effectief wordt gezien