WK 2018: Engeland verslaat Tunesië op de valreep
18 Jun 2018, 18:08
De aanvoerder van Engeland, Harry Kane, scoort beide doelpunten voor zijn land. (Foto's: Reuters)

Harry Kane, de captain van The Three Lions, heeft in blessuretijd Engeland de overwinning bezorgd over Tunesië. In de elfde minuut van de ontmoeting had hij al het eerste doelpunt gescoord. In de 33e minuut sloeg Kyle Walker tegenstander Fakhreddine Ben Youssef in het strafschopgebied neer. Dit resulteerde in een strafschop voor Tunesië. Ferjani Sassi maakte geen fout vanaf de 11m-stip en bracht zijn land op gelijke hoogte met Engeland. De wedstrijd eindigde op de valreep in 2-1 voor Engeland.

Engeland domineerde de wedstrijd en creëerde legio scoringskansen, waarbij Raheem Sterling het presteerde om de bal naast het doel te plaatsen, terwijl de doelman uit zijn doel was. Kane pakte de rebound na de inzet van John Stones en tikte de bal in het doel.

Engeland bleef de wedstrijd domineren, maar de doelpunten bleven uit. Jesse Lingard zag kort voor rust zijn inzet via de paal naast het doel belanden. Aangezien ook Tunesië niet meer scoorde, gingen partijen gelijkwaardig de pauze in.

Na de rust nam Tunesië iets vaker het initiatief, waardoor zich een aantrekkelijk partijtje ontwikkelde. Halverwege deze speelperiode werd Marcus Rashford ingebracht voor Raheem Sterling, waardoor Engeland aanvallend weer de overhand kreeg.

Tunesië hield in de tweede helft 45 minuten lang stand. In blessuretijd viel het beslissende doelpunt, waardoor Engeland met de drie punten ervandoor gaat. Een aderlating voor Tunesië was ook de blessure van keeper Hassen. Hij raakte in het begin van de wedstrijd geblesseerd, nadat hij enkele moeilijke ballen tot staan had gebracht. Hij verliet met tranen op zijn wangen met een pijnlijke schouder het veld.