WK 2018: Rode Duivels bespelen debutant Panama, 3-0
18 Jun 2018, 14:17
Eden Hazard mist in de 10e minuut zijn kans om een slordig teruggespeelde bal in het doel te knallen. (Getty Images)

Het dertiende duel in dit WK-toernooi is geëindigd in een klinkende overwinning voor de Rode Duivels. Dit resultaat is de grootste zege voor België sinds 1970. Toen versloeg de ploeg El Salvador ook met 3-0. Debutant Panama heeft niet kunnen flitsen in zijn eerste WK-wedstrijd ooit.

Ofschoon België zwak begonnen was aan het duel, kwam het in de tweede helft goed in het spel. Eden Hazard (Chelsea) kan in de 10e minuut niet profiteren van een flater van Roman Torres. De Panamese vedette speelt de bal slecht terug op zijn doelman. Hazard die het leer kan onderscheppen, probeert in een flits Jaime Penedo te slim af te zijn. Maar de Belgische aanvoerder knalt in het zijnet. Panama ontsnapt.

Twee minuten in de tweede helft en Dries Mertens knalt de Belgen naar de voorsprong. De Panamezen falen om de bal weg te spelen. Met een fantastisch vluchtschot doet de aanvaller van Napoli het net trillen.

De Rode Duivels krijgen meer zelfvertrouwen na hun voorsprong. Toch is het acht minuten na hun doelpunt even schrikken. Belgie laat Murillo ontsnappen en de rechtsachter van Panama kan vrij schieten. Maar Thibaut Courtois gooit zich goed en redt.
En dan gaat het snel. België krijgt een vrije trap op een ideale plek. Kevin de Bruyne trapt de bal in de muur. Lukaku is bij de les en kopt de afgeweken bal achter Penedo.

Zes minuten na het eerste doelpunt van Lukaku, tekent hij voor zijn tweede. Dit keer op aangeven van Hazard. Lukaku stormt af op het doel en schopt het leer dan rustig over Penedo, 3-0. De spits heeft in zijn laatste tien wedstrijden bij België veertien keer gescoord.

Terwijl de Rode Duivels solide waren in de achterhoede en georganiseerd speelden, ontbrak het debutant Panama aan kwaliteit. En toch herbergt het team van Panama maar liefst zeven spelers die al 100 internationale wedstrijden op hun naam hebben.