Zes verdachten ingesloten in zaak roofmoord Kraka
18 Jun, 11:52
foto


Van de acht aangehouden verdachten in beroving met dodelijke afloop aan de Krakaweg, zijn zes ingesloten. Zij hebben hun betrokkenheid bij de roof toegegeven. De eerste drie verdachten die werden aangehouden, zijn Milton F. (49), Melvin A. (34) en Dion B. (28). De verdachte Milton F. werd door Kapitale Delicten niet aangetroffen op zijn woonadres. Naderhand meldde hij zich aan bij de politie en werd aangehouden.
Daarna zijn Verbian W. (33), Mirtel F., de 49-jarige Milton V., de 41-jarige Sabrina D. en de 35-jarige Gregory W. eveneens opgespoord en aangehouden.Op 7 juni zijn 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi op overleden, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door gewapende rovers. Deze verdachten die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, zijn op verschillende tijdstippen en locaties aangehouden, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Verbian W. de verstrekker van het illegaal jachtgeweer is geweest. Dat wapen moet via Sabrina D. zijn doorverkocht. Gregory W. werd bij het politie-optreden voor weerspannigheid aangehouden.
Sabrina D. en Gregory W. zijn na verhoor heengezonden. De andere zes verdachten hebben hun betrokkenheid in het strafbare feit bekend. Na overleg met het Openbaar Ministerie is dit zestal in verzekering gesteld.