Touw Ngie Tjouw beloond voor inzet internationaal zwemkamp
18 Jun, 10:31
foto
Yaël Touw Ngie Tjouw heeft een award ontvangen op het internationale zwemkamp in Miami.


Yaël Touw Ngie Tjouw van Sportvereniging TNT is afgelopen week uitgeroepen tot 'Panam Sports and UANA 2018 Azura Swim Camp best male athlete' in Miami, Florida. Touw Ngie Tjouw is via de Surinaamse Zwembond aan het Surinaams Olympisch Comité voorgedragen, nadat er een uitnodiging is gestuurd voor Surinaamse atleten in de zwemsport. Touw Ngie Tjouw was voor een week in Miami bij zwemclub Azura, intensief bezig zijn zwemsporttalent te verbeteren.

Touw Ngie Tjouw zegt dat hij deze prestatie heeft behaald op basis van inzet en vermogen. "Ik ging elke keer hard en hield de Amerikaanse zwemmers bij, die winnen en goed presteren op de nationale zwemkampioenschappen van de Verenigde Staten. Ook vertrok ik als eerste tijdens de zwemtraining. Om al deze dingen werd ik door de organisatie gekozen om deze award in ontvangst te nemen".

Het doel van dit kamp is om de opkomende atleten zoveel als mogelijk voor te bereiden voor de Panam Spelen. Touw Ngie Tjouw heeft zich ondertussen al gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië dit jaar. De uitnodiging en deelname aan dit zwemkamp komt voor Touw Ngie Tjouw goed te pas. Hij is goed gemotiveerd teruggekomen.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February