Minister Gopal huldigt sporters
17 Jun, 21:06
foto
Sporters die deelgenomen hebben aan Odesur en het Pan-Amerikaans damkampioenschap zijn gehuldigd door minister Gopal. (Foto: NII)


De sporters van de Zuid- Amerikaanse Spelen Odesur en de Pan-Amerikaanse Damkampioenschap zijn zaterdag gehuldigd in de Sports Hall of Fame Suriname. Tijdens Odesur hebben de sporters 3 medailles behaald. 1 goud en 1 brons door Renzo Tjon A Joe met zwemmen en 1 goud door Miquel van Assen met hink-stap-springen. Guno Burleson die het Pan-Amerikaans damkampioenschap op zijn naam heeft geschreven mag zich nu ook de Internationaal Grootmeester noemen.

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken heeft de inspanningen van de sporters op een afstand gevolgd. Met dank aan de Vereniging van Sportjournalisten heeft zij het op de voet kunnen volgen. Zij heeft ook haar waardering uitgesproken voor de inspanningen van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), de bonden die vertegenwoordigd waren, en de coaches om de afvaardiging mogelijk te maken, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het ministerie ondersteunt waar nodig en wat mogelijk is.

Aan de sporters die geen medaille hebben behaald gaf de sportminister mee dat het beschouwd moet worden als een meetmoment om zich in het vervolg extra in te zetten. Namens de regering, het SOC en de samenleving heeft de minister hulde uitgebracht aan de sporters en bijzondere waardering getoond aan de medaillewinnaars.

De voorzitter van het SOC, Ramon Tjon A Fat, is ook bijzonder trots op de sporters. Hij gaf aan dat het SOC tevreden is met de geleverde prestaties na alle inspanningen om deel te kunnen nemen aan de internationale toernooien. SOC is een overkoepelend orgaan dat het geheel coördineert waarbij 17 lidbonden zijn aangesloten. Met nationale en internationale hulp wordt er gezorgd voor ondersteuning en begeleiding van de topatleten. Momenteel worden de sporters voorbereid op de Olympische Spelen 2020 die in Tokio zullen worden gehouden.

De voorzitter van de Atletiek Bond, Dennis Mac Donald, en de ondervoorzitter van de Dambond, John Hasrat, hebben ook hun waardering uitgesproken voor de geleverde prestaties. Hiernaast hebben zij de sporters gemotiveerd om zich te blijven inspannen om Suriname waardig uit te dragen.

Guno Burleson heeft de Pan- Amerikaanse Damkampioenschappen voor de derde keer gewonnen. Arief Salarbaks die ook heeft deelgenomen aan dit toernooi heeft het semi kampioenschap misgelopen. Suriname heeft over het algemeen goed gepresteerd. Het toernooi werd in Willemstad, Curaçao gehouden.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February