WK 2018: Zwitserland houdt Brazilië in bedwang
17 Jun 2018, 17:24
Philippe Coutinho pakt uit met een fantastische trap, 1-0 voor Brazilië. (Foto: Reuters)

Na een briljante start geven de Goddelijke Kanaries hun voorsprong weg. De Zwitsers vochten terug, bleven georganiseerd en maakten het de Brazilianen knap lastig in de tweede helft. De stand blijft ook na vijf minuten extra speeltijd 1-1.

Brazilië kan in de eerste helft vroeg op voorsprong komen als Philippe Coutinho en Neymar aan het combineren gaan. Neymar legt in de 12e minuut de bal voor het doel, waar Paulinho komt aangelopen. Yann Sommer pakt uit met een geweldige redding.
Acht minuten later is het wel raak, via Coutinho. De middenvelder van FC Barcelona krijgt de bal nadat de Zwitsers die slecht wegwerken. Een geweldige trap…Sommer probeert…maar het leer verdwijnt in de bovenhoek van het doel; 1-0 voor Brazilië.

In de tweede helft valt Brazilië terug en voeren de Zwitsers het niveau op. Wanneer Xherdan Shaqiri een hoekschop neemt, brengt hij de bal perfect bij Zuber die zich ontdoet van Miranda. Zuber knalt de bal staalhard voorbij Alisson Becker. Een verdiende gelijkmaker en een slordige defensie van de Brazilianen. Wanneer Shaqiri de hoekschop neemt zijn er zes Braziliaanse verdedigers in binnen de vijf meter, de enige Zwitser is Zuber en hij scoort.

Neymar is goed afgedekt gedurende de hele wedstrijd, en kon slechts op enkele momenten inlopen. In de 87e minuut kan hij ook koppen, maar zijn poging is slap en centraal. Sommer kan makkelijk pakken. Ook daarna zorgt de Zwitserse stopper voor een prima redding wanneer Roberto Firmino op het doel kopt na een vrije schop. Sommer blijft waakzaam.

Miranda krijgt in de 91e minuut de kans om Brazilië op voorsprong te brengen. De verdediger pikt de bal nadat de Zwitsers een hoekschop slecht wegwerken. Zijn keihard schot gaat net naast het doel.

Het team van trainer Tite Santana blijft in zijn laatste 18 wedstrijden ongeslagen. Maar ook Zwitserland is in goede vorm. De Zwitsers wonnen ze onlangs tegen Japan met 2-0 en speelden ze gelijk tegen Spanje 1-1. Ze hebben een kostbare punt binnen.
Opmerkelijk is dat het Spanje, Portugal, Brazilië, Argentinië en Duitsland niet is gelukt hun openingswedstrijd tijdens dit WK-toernooi te winnen.

Brazilië speelt zijn volgende groepswedstrijd op vrijdag tegen Costa Rica. Servië komt dan uit tegen Zwitserland. In Groep E staat Servië aan top nadat het eerder op de dag Costa Rica heeft verslagen.