WK 2018: Eerste WK voor Peru in 36 jaar
16 Jun 2018, 12:56
foto
De opstelling van Denemarken.


In de tweede wedstrijd in Groep C begint spits Paolo Guerrero van Peru op de bank. Aanvankelijk mocht de 34-jarige aanvaller niet meedoen aan het WK na een dopingzaak, maar hij kreeg alsnog groen licht. Voor Peru is het de eerste WK sinds 1982. Bij Denemarken zullen de ogen gericht zijn op middenvelder Christian Eriksen (Tottenham) die zijn ploeg moet trekken.

In de Mordovia Arena lijkt het op klein Peru. Het Zuid-Amerikaans land heeft bijna 4 decennia gewacht voor een nieuwe kans op een WK-toernooi. Er zijn bijna 50.000 Peruanen afgereisd om hun land te steunen. Ricardo Gareca heeft zijn land begeleid naar het hoogste punt en geplaatst op de 11e plaats op de FIFA-wereldranglijst. Daarmee staat Peru een trede hoger dan hun tegenstanders vandaag.

Denemarken heeft onder trainer Age Hareide in zijn laatste vier kwalificatiewedstrijden geen tegengoal gehad. Het belooft in elk geval een spannende wedstrijd te worden in deze groepsfase. Van Eriksen die in de kwalificatiecampagne de draaischijf was, wordt verwacht dat hij ook in Rusland die verantwoordelijkheid draagt. In de kwalificatie scoorde hij elf keer. Alleen Robert Lewandowski met 16 en Cristiano Ronaldo met 15 deden het beter.

Vandaag komt een eind aan 36 jaar wachten van Peru, dat zich acht opeenvolgende keren niet wist te plaatsen voor een WK-finale. In Groep C zijn Frankrijk en Australië eerder op de dag al tegen elkaar uitgekomen. Frankrijk heeft de drie punten op zak na een 2-1 winst.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April