WK 2018: Penaltymisser Messi breekt Argentinië op
16 Jun 2018, 12:11
foto
Diego Armando Maradona komt La Albiceleste aanvuren. (Foto: Reuters)


De gemiste penalty van Lionel Messi heeft de Zuid-Amerikanen opgebroken. Met een 1-1 stand krijgt de sterspeler van Barcelona de kans om La Albiceleste naar de overwinning te schieten. De held is doelman Hannes Halldórsson die de juiste hoek kiest en voorkomt dat IJsland moet achtervolgen.

Sergio Agüero (Manchester City) helpt Argentinië op weg met een schitterend doelpunt in de 19e minuut. Marcos Rojo heeft de bal linksachter, wimpelt in een kruisschot langs het deklat en Agüero rondt briljant af. Met één beweging kronkelt hij weg van een verdediger en knalt daarna met zijn linkervoet het leer uiterst boven in het net.
Messi krijgt geen ruimte van de Ijslanders, die als gekken naar de bal spurten als de superster van Barcelona die in zijn bezit heeft. Messi heeft steeds twee of drie belagers in zijn nek.

De gelijkmaker laat niet lang op zich wachten. Vier minuten na de treffer van Agüero scoort Alfred Finnbogason voor zijn land. Argentinië krijgt de bal niet weggewerkt en Finnbogason laat in het geharrewar het net trillen. Voor IJsland de eerste goal op een WK en het 74e land dat kan scoren op dit toernooi. Vijf andere WK-debutanten - Canada, China, DR Congo, Trinidad &Tobago en Nederlands-Indië – lukte het niet.

Diego Armando Maradona zit op de tribunes van het Spartak Stadium om zijn landgenoten te steunen. Ijsland blijft stug en vecht voor elke centimeter op het veld. Het maakt het de Argentijnen moeilijk, die niet in hun spel lijken te komen. De foute passes stapelen zich op.

Een klungelige fout van Hordor Magnusson bezorgt de Argentijnen een penalty in de 64e minuut. Messi zet zich achter de bal, maar Halldórsson kiest de goede hoek. De bordjes blijven gelijk 1-1. In clubverband heeft Messi 21 van de 86 penalties gemist voor Barcelona. Met nog wat kleine flitsen in de resterende speeltijd blijft de score ongewijzigd.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April