WK 2018: Deschamps zal nieuwe formatie proberen
16 Jun 2018, 06:23
foto
Didier Deschamps kiest waarschijnlijk voor nieuwe formatie van Les Blues. (Getty Images)


In groep C treffen de ploegen van Didier Deschamps en Bert van Marwijk elkaar. Frankrijk heeft slecht één keer verloren in de laatste 12 wedstrijden en behoort tot de favorieten van het WK. Deschamps lijkt zijn eerste wedstrijd van het toernooi te kiezen voor een nieuwe formatie. Hij probeert het beste te halen uit zijn jeugdige, levendige en opwindende ploeg.

Trainer Van Marwijk van Australië zegt: “Normaal spelen we tien keer tegen Frankkijk, misschien verliezen we acht, negen keer.” Hij voegt eraan toe: "We hebben hard gewerkt om een situatie te krijgen dat we misschien vijf, zes keer (van de tien) verliezen, maar we kunnen ook een paar keer winnen en een paar keer gelijkspel spelen.”

Australië versloeg Frankrijk met 1-0 op de Confederations Cup van 2001 in hun enige vorige competitieve wedstrijd. Frankrijk won met 6-0 in hun laatste ontmoeting in 2013 met Olivier Giroud die tweemaal scoorde.

Van Marwijk: “Belangrijk is dat je goed georganiseerd bent en ergens in gelooft en iedereen precies weet van elkaar wat te doen en je durft te spelen en jezelf te zijn, dan hebben we een kans."

Na het vasthouden aan een 4-4-2 opstelling die er verouderd en beperkt uitzag, wordt van Deschamps verwacht dat hij een 4-3-3 ontketent met een twist, waarin een rol is weg gelegd voor Kylian Mbappe, Ousmane Dembele en Antoine Griezmann in de voorlinie.

Terwijl Deschamps zes jaar had om te sleutelen, heeft zijn tegenpartij Van Marwijk slechts vier vriendschappelijke wedstrijden gehad, nadat hij in november overnam van Ange Postecoglou die bedankte. Na een straffe nederlaag in zijn openingswedstrijd, hebben de Socceroos indruk gemaakt onder de Nederlander die de andere drie wedstrijden won.

Djibril Sidibe uit Frankrijk is terug na een knieblessure, terwijl wordt verwacht dat Olivier Giroud op de bank start. Bij Australië kan de trainer Massimo Luongo op het middenveld plaatsen boven aanvoerder Mile Jedinak. Hij moet ook nog een moeilijke beslissing nemen wie hij plaatst als spits. Van Marwijk moet kiezen tussen Tomi Juric, Jamie Maclaren en Andrew Nabbout.

Opvallend is dat Frankrijk zijn groep slechts twee keer heeft verslagen in zijn laatste negen WK-campagnes (1998 en 2014). Hij is slechts in zes van zijn veertien toernooi-optredens verder dan de groepsfase gekomen. Sinds Frankrijk alle drie de groepswedstrijden op het WK 1998 heeft gewonnen, heeft het slechts drie keer gewonnen in de openingsfase: tegen Togo, Honduras en Zwitserland.

Voor Australië is het zijn vijfde WK-toernooi en de vierde op rij. De enige keer dat het de knock-out fase bereikte was in 2006 toen het werd geëlimineerd door de uiteindelijke winnaars Italië. Australië heeft slechts twee van zijn vorige 13 wedstrijden gewonnen bij het WK, een 3-1 overwinning tegen Japan in 2006 en een overwinning van 2-1 op Servië in 2010.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April