Rosebel trotse partner Surinaamse Basketbal Associatie
16 Jun 2018, 08:18
foto
Rosebel Gold Mines Sustainability Manager Jerry Finisie met een delegatie van SBA, onder leiding van Conrad Issa.


Rosebel Gold Mines is trots om partner te zijn van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). Van 17 t/m 30 juni 2018 spelen Surinames heren en dames topbasketballers tegen Caribische tegenstanders in de FIBA Women's Caribbean Cup en de FIBA AmeriCup 2021 in de Anthony Nesty Sporthal. Rosebel heeft het voorbereidende trainingskamp van de herenselectie gefaciliteerd, alsook bijgedragen aan representatieve outfits en toebehoren voor de teams.

In voorbereiding op de wedstrijden heeft Sustainability Manager van Rosebel Gold Mines en sportfanaat, Jerry Finisie, beide Surinaamse teams gemotiveerd om zich te focussen op hun kwalificatiedoel. “Maak Suriname trots door nooit op te geven,” zei Finisie. Hij moedigde de selectie aan 'to go for Gold'.

Suriname wordt met dit toernooi in de gelegenheid gesteld zich van zijn beste zijde te laten zien. Zowel het nationale team van de heren als de dames krijgt hierdoor een unieke kans om zich op eigen bodem te profileren voor lokaal en internationaal publiek en de basketbalsport in Suriname naar een hoger niveau te tillen.

De FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier zal twee herenteams kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers die begin september worden gespeeld. De FIBA Women’s Caribbean Cup zal drie teams kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Championship, later dit jaar.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April