WK 2018: Portugal en Spanje gaan beiden voor winst
15 Jun 2018, 14:53
foto
Aanvoerder Diego Costa van Spanje wordt bijgestaan door David Silva en Andres Iniesta.


De kraker van dag twee van het WK-toernooi is ongetwijfeld het treffen tussen Europees Kampioen Portugal en WK 2010-kampioen Spanje. Een treffen tussen Real-Madrid ploeggenoten Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo houdt in elk geval een belofte in. Het is de tweede wedstrijd in Groep B.

Ronaldo staat aan de leiding voor Portugal. Hij krijgt gezelschap van Goncalo Guedes die boven André Silva (AC Milaan) is gekozen in de aanval. Pepe krijgt in de centrale verdediging gezelschap van Jose Fonte, die West Ham heeft verruilt voor China. Trainer Fernando Santos heeft hem verkozen boven Bruno Alves (Rangers).

Aan kop van de kampioen van 2010 staat Diego Costa met David Silva en Andres Iniesta achteraan. Nacho zit rechtsachter voor Spanje, terwijl zijn Real Madrid-clubgenoot Dani Carvajal blijft herstellen van een hamstringblessure die hij opliep in de Champions League-finale. Sergio Busquets is hersteld van een buikgriep en begint op het middenveld. Gerard Pique krijgt zijn 99e interland.

Voor Europees kampioen Portugal, kon het vertrouwen in het nationale team niet hoger zijn. President Marcelo Rebelo de Sousa heeft de spelers tijdens een bezoek aan hun oefenterrein gezegd: "Wees wat je bent, want als je bent wat je bent, ben je al de beste van het beste."

Nieuwswebsite Mais Futebol werd geciteerd: "Portugal gaat een nieuwe fase van bestaan in. Voor het eerst in vele jaren zijn we niet het land dat 'had kunnen zijn': we zijn het land dat het al is.'

En uit een onderzoek van de Portugese krant Correio da Manha bleek dat meer dan 90% van de mensen die reageerde, ervan overtuigd was dat Ronaldo & co voorbij de groepsfase zullen komen.

Beide teams zullen proberen een nederlaag te voorkomen, maar de verwachting is dat Spanje zal domineren. Trainer Fernando Hierro zal moeten bewijzen dat het ontslag van Julen Lopetegui twee dagen voor begin van het WK geen invloed heeft op de spelers. Lopetegui wordt de opvolger van Zinedine Zidane bij Real Madrid.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April