Suriname en Dominica verdiepen samenwerking
15 Jun 2018, 16:01
foto
President Desi Bouterse en de premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, benadrukken de goede relatie tussen beide landen. (Foto: NII)


Suriname en Dominica hebben een intentieverklaring getekend voor samenwerking op diverse gebieden. Klimaatverandering, gezondheidszorg en de agrarische sector maken deel uit van de memorandum of understanding. De ondertekening vond donderdag plaats in Commewijne.

President Desi Bouterse gaf tijdens de ondertekening aan, dat de relatie tussen Suriname en Dominica altijd goed is geweest. De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, zei enorm onder de indruk te zijn van Suriname. Volgens de premier moet de bevordering van bilaterale relaties tussen Caricomstaten beter op gang komen, zodat de banden tussen de landen verder verstevigd kunnen worden.

De relatie tussen Suriname en de Caricomlanden is altijd gezond geweest, zo ook de band met Dominica, zei Bouterse. Wederzijdse ondersteuning, respect en wederzijds voordeel is vaak ter sprake gekomen tussen deze twee landen. Deze intentieverklaring is bedoeld om daar concreet inhoud aan te geven, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Verwacht wordt dat door de samenwerking de banden binnen het Caricom gebeuren zullen verdiepen. Het gaat hierbij om twee kleine landen in ontwikkeling die veel potenties bezitten, zei de president.

Bij de ondertekening waren ook aanwezig de ministers van Landbouw Veeteelt en Visserij, Lekhram Soerdjan, Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer , Ronni Benschop van Defensie en Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Zij werden verwelkomd door de districtscommissaris van Commewijne, Adjaikoemar Kali.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April