P&D Group bouwt huis voor door brand getroffen gezin
14 Jun, 20:30
foto
Hoeseinali Toerab van P&D Group spreekt de getroffen familie toe. Naast hem dc Audrey Hankers.


Bij het betreden van het erf valt als eerste een optrekje van zinkplaten op. Dat moet de woning van de familie Jagernath voorstellen. In maart van dit jaar werden de negen gezinsleden dakloos nadat hun woning door brand werd verwoest. De familie is niet in staat op eigen kracht een ander huis op te zetten. Ondernemer en directeur-eigenaar van de P&D Group of Companies, Sarwen Poenai, zal een nieuwe woning voor de familie, binnen drie maanden opzetten.

Districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, heeft woensdag de familie met haar team bezocht om het goede nieuws formeel door te geven. Zij gaf aan dat ze indertijd ingespeeld heeft op dit geval en dat zij geprobeerd hebben om de familie te helpen. Echter, een nieuw huis neerzetten zou niet lukken. Uiteindelijk heeft ze de P&D Group bereid gevonden het gezin een nieuwe woning te schenken. De dc zegt blij te zijn met dit initiatief van de ondernemer en hoopt dat in de toekomst ook andere ondernemers dit goede voorbeeld zullen opvolgen.

Hoeseinali Toerab van P&D Group zei zich in te kunnen denken wat de mensen meemaken. “Het verdriet dat u heeft met het verloren gaan van uw huis, kunnen wij begrijpen. Ons hart krimpt in bij het zien van uw verdriet en wij hebben gemeend om een nieuwe woning voor u binnen twee tot drie maanden neer te zetten. De overheid heeft wederom een beroep op ons gedaan en wij staan hier voor u klaar. Eerder hebben wij ons ook bewezen in een ander geval te Para en u kunt echt op ons team rekenen dat met man en macht eraan zal werken. Wij hopen op deze manier een deel van uw verdriet weg te kunnen nemen en een steun te kunnen zijn voor u in deze moeilijke dagen”, deelde Toerab mee.

Poenai zegt aan Starnieuws dat toen de overheid een beroep op hem deed, hij meteen akkoord ging ermee. Wat is mooier dan iemand die alles kwijt geraakt is, een helpende hand te kunnen bieden", zegt Poenai. Hij legt uit dat de woning echt wel binnen de aangeven tijd er zal staan op het erf. Zijn dochteronderneming P&D Real Estate biedt kant en klare woningen aan de gemeenschap aan, waardoor hij een goed team heeft dat woningen bouwt. De ondernemer zegt dat hij altijd bereid is om mensen in nood te helpen.

Chandrikapersad Jagernath en zijn vrouw Indrawatie Jagernath zijn erg emotioneel. Ze kunnen niet zo goed uit hun woorden komen en geven de tranen vrije loop. Ze zijn de dc en P&D erg dankbaar voor hun inzet en de donatie.