Weinig bussen op de weg ondanks opheffen actie PLO
14 Jun, 00:00
foto
Bij de eindhalte van lijn 2 was er geen enkele bus te bekennen woensdagmiddag. De actie van de PLO is gisteren opgeschort. (Foto's: Raoul Lith)


Hoewel de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) de actie van de bushouders woensdag heeft beëindigd, reden er nauwelijks bussen in de middag en avond. Het ministerie van Financiën heeft subsidie voor een kwartaal overgemaakt. De bushouders hebben een achterstand van bijkans negen maanden. Maar aan de andere kant kan SRD 1,4 miljoen niet worden verantwoord. De stukken zijn ook laat en niet volledig ingediend bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Joyce Blokland-Wijnstein, directeur Transport en Communicatie, zegt aan Starnieuws dat zij van de PLO heeft begrepen dat de acties zijn opgeheven. Dat moet in de ochtend wel blijken. De PLO zal de bushouders vandaag beginnen uit te betalen. In de tussentijd moeten de stukken nog worden ingediend bij het ministerie.

Het is nog niet duidelijk hoe het komt dat SRD 1,4 miljoen niet kan worden verantwoord. Deze kwestie zal door PLO-voorzitter John Mahadewsing worden uitgelegd. Hij is enige tijd uitlandig en wordt eind van de maand terugverwacht. Niet alle bestuursleden zijn op de hoogte van de gang van zaken. Ook werd aanvankelijk ontkend dat de staking van de bushouders een actie van de PLO was, terwijl de secretaris in een brief aan minister Patrick Pengel heeft aangegeven dat de bushouders in actie zijn.

Bussen die gisteren reden, hebben de passagiers SRD 5 gevraagd voor een rit. Er reden ook weinig bussen. Veel scholieren en anderen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, zijn door de actie gedupeerd.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April