Eerste editie WK Dokter SCCN vanavond
13 Jun, 19:35
foto


De Suriname Cable & Communication Network (SCCN) gaat voor het eerst het Wereldkampioenschap Voetbal (WK) uitzenden. “We zijn voorbereid, helemaal niet zenuwachtig, het wordt een leuke tijd,” garandeert SCCN-directeur Isfahany Nagessersing in gesprek met Starnieuws. “We hebben al vaker grote competities gedaan. We hebben Europa Cup gehad, de Confederation Cup, Copa America de NBA. De mensen gaan nog meer genieten de komende weken.” Om 20.00 uur vanavond wordt de eerste editie van de WK Dokter uitgezonden, hét WK programma van SCCN. Het toernooi wordt via 17.1 zal uitgezonden.

Het programma verzorgd door Nagessersing en voetbaltrainer Kenneth Jaliens, wordt gedurende het WK elke dag om 8 uur ‘s avonds ‘live’ uitgezonden. Het wordt op 17.3 herhaald om 10 uur ’s avonds. Analyses, voor- en terugblikken, weetjes, komische momenten zijn enkele onderdelen van de WK Dokter. Ook de gewone mensen komen aan het woord. Rudisa Technical Centre zal elke dag prijzen weggeven. Nagegaan wordt om naarmate de competitie vordert om op andere locaties ‘live’ te gaan, geeft Nagessersing aan.

“Dit is de eerste keer dat SCCN de rechten heeft. We hebben gekozen voor een concept waarbij we geen voor- en nabeschouwing hebben,” licht Nagessersing toe. “We hebben gekozen voor een programma waarvoor iedereen voor de buis wil komen zitten. Men krijgt wel complete ‘recaps’ want niet iedereen kan naar alle wedstrijden kijken.”

Met de STVS is er een akkoord bereikt over het uitzenden van het WK. STVS heeft een groter bereik. Maar daar heeft SCCN geen ‘hard feelings’ over. “Voetbal is voetbal, we doen elk ons eigen ding, we hebben elk onze eigen manier van hoe we het naar het publiek brengen,” zegt Nagessersing. “Waar het om gaat is dat men de komende periode gaat genieten van wereldvoetbal. En genieten moeten we want de volgende is pas over vier jaren weer.” SCCN heeft plannen om zijn bereik te vergroten op het Surinaams grondgebied. “We hebben op Albina na, de hele kustvlakte al. We zijn al te zien op Brokopondo. Na het toernooi gaan we na of het rendabel is om verder te gaan.”

René Gompers