Rusland: Putin bedankt FIFA voor sport-zonder-politiek
13 Jun 2018, 14:37
foto
President Vladimir Putin verwelkomt participanten tijdens het 68e FIFA congres in Moskou, Rusland. (Foto: Reuters)


De Russische president, Vladimir Putin, heeft de wereldvoetbalbond FIFA vandaag bedankt dat het de sport buiten de politiek houdt. Morgen begint het WK voetbal in Rusland.

Van 14 juni tot 15 juli is Rusland de gastheer van ’s werelds populairste spelen. De wedstrijden worden gespeeld in 12 stadions verspreid over steden waaronder Moskou, Sint-Petersburg en Sochi.

"Ik wilde het streven van de FIFA naar het principe van sport zonder politiek onderstrepen," zei Poetin tijdens een FIFA-congres in Moskou terwijl hij naast de WK-trofee stond. Eerder had het Kremlin laten weten dat president Putin blij zou zijn om iedereen in Moskou te mogen ontvangen. Kremlin-woordvoerder Dmtry Peskov reageerde daarmee op de vraag van een journalist die vroeg of Putin hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen zou uitnodigen als de VS het bod om een toekomstig WK-toernooi te organiseren zou winnen.

Het Russische staatsjournaal RIA citeerde vrijdag een diplomatieke bron die zei dat Moskou en Washington een mogelijke ontmoeting tussen Putin en de Amerikaanse president Donald Trump aan het bespreken waren. Intussen is bekend dat de FIFA heeft gekozen voor het gezamenlijk aanbod van de VS, Canada en Mexico als gastlanden voor WK 2026.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April