Eén dag voor WK 2018: Spanje ontslaat hoofdtrainer
13 Jun 2018, 08:38
foto
Spanje heeft zijn hoofdtrainer Julen Lopetegui ontslagen aan de vooravond van WK 2018. (Photo News)


Twee dagen voor zijn eerste optreden op de Wereldkampioenschappen (WK) in Rusland, heeft Spanje zijn hoofdtrainer Julen Lopetegui ontslagen. Zijn ontslag komt nadat dinsdag bekend werd dat hij de nieuwe trainer wordt van Real Madrid.

Lopetegui wordt de opvolger van Zinedine Zidane in het Bernabeu voor drie jaar, kondigde Real Madrid dinsdag aan. De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) zei dat ze de 51-jarige had ontslagen, omdat de onderhandelingen hadden plaatsgevonden ‘zonder informatie aan de federatie.’

"Ik weet dat het een heel moeilijke situatie is. Ik weet dat er kritiek zal zijn op wat ik ook doe," zei RFEF-voorzitter Luis Rubiales, die vijf minuten voordat het werd aangekondigd, werd geïnformeerd over de nieuwe rol van Lopetegui.

"Ik weet zeker dat dit ons na verloop van tijd sterker maakt. Ik bewonder Julen heel erg. Ik respecteer hem heel erg. Hij lijkt een toptrainer en dat maakt het moeilijker om een beslissing te nemen.’ Ribiales voegde eraan toe: "Je kunt de dingen niet op deze manier doen, twee of drie dagen voor het WK. We zijn gedwongen om deze beslissing te nemen."

Lopetegui werd in 2016 de Spaanse trainer na het vertrek van Vicente del Bosque. Onder zijn leiding heeft het team geen enkele wedstrijd verloren. Spanje won 14 van de 20 wedstrijden met Lopetegui als trainer en speelde de resterende zes gelijk. Het Spaans elftal begint vrijdag aan zijn WK-campagne tegen Portugal.

Saturday 20 July
Friday 19 July
Thursday 18 July