SBO tegen aangekondigde staking van PLO
13 Jun, 00:41
foto
De PLO heeft voor vandaag een landelijke staking aangekondigd.


De Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO) is het totaal niet eens met de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) die voor vandaag een landelijke staking heeft uitgeroepen. De PLO-leden zijn het wachten beu op de subsidie van de overheid. De bushouders zijn maandenlang niet uitbetaald. Op een algemene ledenvergadering is dinsdag besloten in actie te gaan.

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de SBO, roept de bushouders op om niet te staken. Hij benadrukt dat de regering nimmer heeft gezegd dat de bushouders hun achterstallige brandstofcompensatie niet zullen ontvangen.

"U gaat uw geld zeker krijgen, als de PLO kan verantwoorden wat er is gedaan met SRD 1.4 miljoen! Indien u gaat staken, is uw staking wettelijk helemaal niet rechtsgeldig, want u bent als bushouder geen lid van de PLO. Niks staat op papier", stelt Sahadew-Lall. Volgens hem heeft het bestuur van de PLO gesjoemeld met staatsgelden.

De PLO-leden hebben na een verhitte discussie besloten de bussen vandaag in de garage te houden. Vandaag zal opnieuw vergaderd worden over de situatie.