Ispeak pleit voor Bachelor avondopleidingen
13 Jun, 18:26
foto
Furnen Kofie van Ispeak bedankt Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voor de ontvangst van de petitie met handtekeningen. De organisatie pleit voor Bachelor avondopleidingen. (Foto: Raoul Lith)


Onderwijs is een belangrijk instrument om Suriname, maar ook de wereld te veranderen," start Furnen Kofie zijn betoog bij het aanbieden van een petitie aan Assembleevoorzitter Jeniffer Geerlings-Simons. Kofie, die voorzitter van de jongerenorganisatie 'Ispeak' is, vertelt dat er een handtekeningenactie gehouden is om te peilen hoeveel Surinamers voorstanders zijn van een avond Bachelor opleidingen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Kofie geeft aan dat in het verleden is geprobeerd met het bestuur van de universiteit te praten, echter zonder resultaat. Er is nogmaals een brief naar de leiding van de hoogste onderwijsinstelling verstuurd. De verwachting van Ispeak is dat De Nationale Assemblee zal pleiten opdat dit verzoek wordt gerealiseerd. Kofie zegt dat het de ontwikkeling van Suriname ten goede zal komen als er meer ontwikkelde mensen zijn.

In één maand zijn er meer dan 5000 handtekeningen verzameld van mensen die aangeven de avondopleidingen te ondersteunen. Voor veel Surinamers die ’s morgens en ’s middags werken, is dit volgens de organisatie een verlichting. Het gaat om mensen die na hun opleiding willen werken en studeren of niet in de financiële positie zijn om andere opleidingen op dit niveau te betalen.

Behalve de wens voor opleidingen is ook gekeken naar het bedrag dat men wil betalen en voor welke studie er belangstelling is. In totaal hebben 3000 mensen aangegeven dat ze rechten willen doen.

Assembleevoorzitter Simons geeft aan dat ze de mogelijkheid bekijken, nu blijkt dat de behoefte er is. Verder geeft ze aan dat is gebleken dat in het verleden de avondopleiding moeilijk in stand kon worden gehouden.

Raoul Lith

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February