STVS heeft veel in petto voor kijkers WK
13 Jun, 16:30
foto
STVS geeft verschillende prijzen weg aan het einde van het WK voetbal.


Morgen begint de grote strijd voor het Wereld Kampioenschap voetbal (WK). STVS heeft heel veel in petto voor de kijkers, deelt directeur Steven Rodriquez mee. “We hebben ons een jaar van tevoren voorbereid op WK. De rechten waren in handen van SCCN. We hebben nu ook rechten maar hebben het grootste bereik. Kanaal 8.2 is het WK kanaal en we hebben heel veel op programma voor de kijkers. Er valt veel te zien, te doen en te winnen.”

Uiteraard zijn er voorbeschouwingen, analyses en WK nieuwtjes, ‘live’ en met een publiek. De analisten zullen niet altijd uit de gevestigde deskundigen bestaan. “Gewone Surinamers, ook al weten ze niets van voetbal, zullen hun meningen komen delen met het grotere publiek,” licht Rodriquez toe. De ‘WK basis’ staat dit keer in de ‘nieuwe’ Owru Cul, in het gebouw dat de Surinaamse Voetbalbond een paar maanden geleden, met gelden van de FIFA, heeft opgezet. Er staat al een grote tent buiten, binnen worden er ook voorbereidingen getroffen. Het gebouw is fris, knus en ademt klasse uit.

“We verwachten niet veel mensen bij de openingswedstrijd,” merkt Rodriquez op. “Dat is tussen gastland Rusland en Saoedi Arabië. Het gaat aanzwellen zodra Zuid-Amerika in actie komt. We verwachten de eerste grote drukte op zondag, wanneer Brazilië het opneemt tegen Zwitserland.” Het eerste product van de Nationale Zender, het WK boekje, is uitverkocht. “We hadden 5000 exemplaren gedrukt, alles is weg in no time. Ze gingen als warme bolletjes.” Met de WK gids wordt de kijker wegwijs gemaakt in alles wat met WK te maken heeft.

Ondertussen is de SMS-actie van de STVS gelanceerd. Tot en met 15 juli mag men WIN sms'en naar 2020. Op de laatste WK dag worden de winnaars in Owru Cul bekendgemaakt. Een Suzuki Swift en tickets naar Aruba, Belem en Santo Domingo zijn te winnen. De promotie video's worden door de Stvs-ers geproduceerd, vanaf het camerawerk tot en met de acteurs. Ook staat op programma het WK Journaal. Gasten maken kans op een ‘home make over’ van Surgoed. De gasten, die niet per se voetbaldeskundigen zijn, mogen aangeven wie de Wereldkampioen wordt. De Surgoedprijs zal tussen degenen die het juiste antwoord geven verloot worden aan het eind van WK voetbal, legt Rodriquez uit. “Dus doe mee als men je vraagt om te komen in het WK Journaal.”

De SOL heeft vijf ‘fietjebal’ tafels ter beschikking gesteld. Op bepaalde dagen zullen twee gasten het ‘live’ tegen elkaar opnemen. De winnaar zal uit een ‘bowl’ met namen van tehuizen en instellingen graaien, geeft Rodriquez aan. “Zo wordt bepaald welk tehuis of instelling de eigenaar van een ‘fietjebal’ tafel wordt. Natuurlijk wordt alles live uitgezonden.” Een ander programma is de WK Straatpraat. Daarin zal dagelijks “de man van de straat” de uitslag van de wedstrijden proberen te raden.

Ook mag men uitkijken naar WK Spoitie, deelt Rodriquez mee. “Dat is een programma van vijf minuten. Onze medewerkers zullen het publiek aan het lachen brengen. We zijn van alle markten thuis hier bij de STVS,” lacht de directeur. “We huren niets en niemand in. We doen het zelf, we hebben de mensen met de juiste kwaliteiten ervoor.” Er zullen geen verschuivingen plaatsvinden in het dagelijkse uitzendprogramma. “We hebben ervoor gezorgd dat de reguliere programma’s op kanaal 8.1 zoals het journaal, gewoon blijven doorgaan,” benadrukt Rodriguez. “8.2 wordt het WK station. Daar worden alle wedstrijden en attracties uitgezonden.”

René Gompers