Julen Lopetegui nieuwe trainer Real Madrid
12 Jun, 13:52
foto
Julen Lopetegui wordt de nieuwe trainer van Real Madrid. (Photo News)


Real Madrid heeft de Spaanse trainer Julen Lopetegui aangesteld als zijn nieuwe hoofdtrainer voor drie seizoenen. Zinedine Zidane, die de club leidde naar drie opeenvolgende Champions League-titels, trad in mei af en zei dat de club "een andere stem" nodig heeft.

Lopetegui leidde Porto eerder al twee jaar, voordat hij in juli 2016 het Spaanse nationale team overnam. De 51-jarige neemt de positie in na het Wereld Kampioenschap, dat op 14 juni begint.

De voormalige doelman, Lopetegui, kwam een keer voor Real Madrid uit, maar speelde 107 wedstrijden voor Logrones. Hij begon in 2003 als assistent-trainer van het Spaanse U-17-team. Hij trainde het Spaanse U-19, U-20 en U-21, voordat hij naar Porto verhuisde.

Real eindigde vorig seizoen derde in La Liga, 17 punten achter kampioen Barcelona. Zowel Gareth Bale als Cristiano Ronaldo hebben gezegd dat ze nog aankondigingen zouden doen over hun toekomst bij de club. Spanje begint vrijdag aan zijn WK-toernooi Ronaldo’s Portugal.

De opvolger van succescoach Zidane is zeer verrassend, aangezien zijn naam nog nergens was genoemd. In de Spaanse media waren vooral de namen van Mauricio Pochettino, de trainer van Tottenham en ex-Madrileen Guti genoemd. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite en Liverpool-trainer Jürgen Klopp waren als mogelijke opvolger genoemd. Lopetegui is nu in Rusland met het nationaal elftal van Spanje. Hij heeft recent nog getekend tot 2020 bij het elftal.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April