Antwoord minister Elias in DNA onacceptabel
12 Jun, 12:49
foto
Minister Antoine Elias geeft een antwoord in De Nationale Assemblee dat als record kan worden beschouwd. In twee regels was hij klaar. (Foto's: Raoul Lith)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft niet alleen De Nationale Assemblee maar ook minister Soewarto Moestadja, die namens de regering als coördinator optreedt, verrast met zijn tweeregelige beantwoording van het vraagstuk Academisch Medisch Centrum. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft duidelijk gemaakt dat zij niet accepteert dat er een loopje wordt genomen met de volksvertegenwoordiging door wie dan ook. De vergadering is op aanvraag van Moestadja geschorst.

"In onze enthousiasme heeft de regering gezegd twee weken. We zijn iets verder dan twee weken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ambtelijke omissie waarbij het project even is stopgezet en de hoop is dat wij heel gauw de draad weer oppakken en het project wordt voortgezet." Dit is alles wat Elias te zeggen had aan De Nationale Assemblee.

Moestadja zei na het optreden van Elias dat hij zich niet voorbereid had op dit korte antwoord. Op 10 mei had De Nationale Assemblee besloten de vergadering met ongeveer twee weken te verdagen. De regering had toen aangegeven dat er een opdracht is gegeven voor onderzoek naar hoe het komt dat de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) de financiering van de bouw heeft stopgezet.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) had, voordat Elias aan het woord kwam, gevraagd waar minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is. Hij is de governor bij IsDB en weet het beste te verklaren wat er aan de hand is. Simons deelde mee dat Hoefdraad niet in het land is, maar dat het niet uitmaakt wie het antwoord namens de regering geeft.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April