Trump: Ontmoeting ging beter dan ooit verwacht
12 Jun 2018, 02:02
foto
De historische handdruk tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. (Beeld CNN/AP)


"De ontmoeting ging beter dan iemand ooit had kunnen verwachten," zei de Amerikaanse president Donald Trump zojuist, nadat hij en zijn delegatie een bilateraal gesprek en een werklunch achter de rug hadden. Hij deelde mee dat er "iets ondertekend zal worden". Na een kort overleg tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd er toch niks ondertekend. Hoe het staat met het opgeven van het nucleaire programma door Noord-Korea, is nog onduidelijk. Eerder zei Kim dat deze ontmoeting het begin is van het vredesproces.

Wat precies uit de historische besprekingen in Singapore uitgekomen is, is nog niet bekend. Trump zal later op de dag een persconferentie houden. De ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un begon met een bespreking tussen de twee leiders, waarbij alleen de tolken aanwezig waren. Na ruim 45 minuten met elkaar gesproken te hebben maandagavond (Surinaamse tijd), kwamen Trump en Kim lachend naar buiten.

Trump zei aan de wereldpers dat het privégesprek 'very very good' was. Hij en Kim hebben een 'uitstekende relatie'. Hierna volgde de bilaterale bespreking waarbij de adviseurs van beide leiders aanwezig zijn. Daarna hadden de delegaties een werklunch. Voor het eerst in de geschiedenis hebben een president van Noord-Korea en VS elkaar ontmoet.


Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June