Premier van Dominica op bezoek
11 Jun 2018, 22:32
foto
Premier Roosevelt Skerrit van Dominica. (Foto: Carcicom)


Premier Roosevelt Skerrit van Dominica brengt een officieel bezoek aan Suriname. Hij zal op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met president Desi Bouterse. De hoge gast zal tot 15 juni in Suriname vertoeven, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica is de rode draad van het bezoek. De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden, zijn onder andere de volgende sectoren: agrarische, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering. Verder zal gesproken worden over de bijdrage voor de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen is door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caribisch gebied.

Voor het aangaan van samenwerking op agrarisch gebied zullen veldbezoeken aan diverse districten worden gebracht met het accent op de rijst- en bananensector. Eveneens zullen gesprekken gevoerd worden over de kokosaanplant en de verwerking tot kokosolie. Een Memorandum of Understanding ter versterking en verdieping van de bilaterale samenwerking is ook één van de intenties.

De premier van Dominica zal vergezeld zijn van een kleine delegatie bestaande uit de minister van Klimaatsverandering, de directeur van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June