Inbreker aangehouden en overgebracht naar politiebureau
11 Jun, 11:26
foto


Robby S. (49) is aangehouden na een inbraak en overgedragen aan de politie van het bureau Flora. De spullen die gestolen waren, zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenares.


De benadeelde verklaarde dat zij in diepe rust was. Op een bepaald moment hoorde zij een gestommel in haar woning. Uit vrees bleef zij liggen en hoorde hoe haar diepvriezer open en dicht werd gemaakt. Ze zag dat er drie shutterglazen van haar slaapkamer waren gelicht. Toen ze niets meer hoorde, stond ze op en keek via haar raam naar buiten. Zij zag een man met een voorwerp met plakband aan het handvat bij het raam van de slaapkamer van de woning van haar zus. Hij probeerde de shutterglazen te lichten. De aangeefster bewapende zich en liep schreeuwend naar buiten. Haar zus en zwager kwamen op haar hulp geroep naar buiten.

De inbreker sloeg op de vlucht met een tas inhoudende goederen die hij klaar had gezet om mee te nemen. Met zijn drieën gingen zij op zoek naar de dief. Een paar straten verder werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De tas met buitgemaakte goederen met uitzondering van een mobiele telefoontoestel werd teruggevonden.

Het mobiele telefoontoestel dat voorzien is van een GPS systeem is getraceerd op een adres aan de Hendrikstraat. De wetsdienaren hielden de 25-jarige heler Donovan M. met dat toestel aan. Hij verklaarde het toestel te hebben gekocht bij een man onder de Centrale Markt. Deze verkoper is nog niet achterhaald.
Het toestel is afgestaan aan de benadeelde. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Robby S., die een bekende van de politie is, in verzekering gesteld. De heler is na een ernstige waarschuwing heengezonden, meldt de politie Public Relations.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May