Robinhood neemt beste kaarten weg bij Notch
11 Jun, 03:23
foto


Een hattrick van de topscorer in deze competitie, Ifanildo Rozenblad, was meer dan genoeg voor de zege van Robinhood tegen WBC. Na een 0-0 ruststand eindigde deze wedstrijd, die zondag werd gespeeld in het André Kamperveen Stadion, 4-0 in het voordeel van Robinhood. Een belangrijke overwinning voor de rood-groenen daar concurrent voor het kampioenschap, Notch, op hetzelfde tijdstip gelijk speelde tegen PVV. In het Franklin Essed Stadion werd het 1-1.

De beste kaarten zijn door de overwinning van plaats verwisseld en liggen nu bij Robinhood. Noch blijft wel nummer 1 op de ranglijst, maar heeft nu 51 competitiepunten uit 22 wedstrijden. Robinhood heeft er 50 en heeft slechts 21 wedstrijden gespeeld en is bij constante winstpartijen kampioen. Het komende weekeind ligt deze eerste divisie competitie van de SVB het dichtstbij de ontknoping. Robinhood komt dan tegen Transvaal uit. Transvaal zit nog dik in de race naar het kampioenschap en staat nu op plaats nummer 3 met 48 competitiepunten.

Er resten nog twee wedstrijden voor zowel Notch als Transvaal. Beide ploegen stellen zich op het standpunt dat de nogal cruciale inhaalwedstrijd tussen Robinhood en Inter Moengo Tapoe, die langer dan een maand steeds wordt uitgesteld vanwege de belangen die er spelen, eerst gespeeld moet worden. De top drie ploegen komen dan op gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Hierdoor kunnen ongewenste situaties en insinuaties rond competitievervalsing uit de weg geholpen worden. Notch heeft sinds vorige week per schrijven gevraagd aan de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) om in te grijpen. De SVB heeft niet hier op gereageerd. Alle blikken zijn nu gericht op het komende weekeind en het besluit van de SVB.

Ala-D Media