Daadwerkelijke verdachte diefstal camera ingesloten
11 Jun, 00:55
foto


Lucien B. (31) blijkt uiteindelijk de verdachte te zijn die een camera gestolen heeft uit een auto die geparkeerd stond voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg. De politie van Livorno heeft hem aangehouden en in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Onderzoek wees uit dat Lucien B. na zijn daad ene D. heeft benaderd met het verzoek een koper voor het toestel te zoeken. Deze tussenpersoon bracht hem naar de 18-jarige Latrell H. die het toestel vervolgens via social media ten verkoop aanbood.

De benadeelde had inmiddels aangifte van diefstal van zijn camera gedaan bij de politie. Toen vrienden van de aangever zagen dat een soortgelijk toestel te koop werd aangeboden op social media, namen zij contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.

Latrell H., die het toestel ten verkoop aanbood, werd als verdachte aangemerkt en aangehouden. Hij verklaarde dat ene D. hem heeft gevraagd een koper te zoeken voor het toestel. Op zijn aanwijzing is D. opgespoord en vrijdagochtend aangehouden. Aan de hand van zijn verklaring is Lucien B. later op diezelfde dag in de kraag gevat. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Latrell H. en de tussenpersoon D. heengezonden, meldt de politie Public Relations.