PL heeft al ruim 160 moskeeën van pakket voorzien
11 Jun, 07:47
foto
In het centrum van Pertjajah Luhur worden de goederen bestemd voor moskeeën, verpakt.


Leden en sympathisanten van de Pertjajah Luhur (PL) hebben zich in de afgelopen weken enorm ingezet om gelden en goederen in te zamelen, bestemd voor moskeeën. Tot en met gisteren was bijkans SRD 90.000 aan geld en levensmiddelen opgehaald. Van de 204 moskeeën hebben 161 al een pakket ontvangen.

Dinsdag komen leden en sympathisanten opnieuw bijeen om de laatste bijdragen te geven, maar ook om te helpen verpakken en de pakketten te distribueren naar de resterende 43 moskeeën. PL heeft nog ruim SRD 8000 aan goederen en/of geld nodig om deze moskeeën te voorzien. De bijdragen van individuele leden komen nog dagelijks binnen. De levensmiddelenpakketten worden aan de religieuze organisaties verstrekt in het kader van Ramadan, de islamitische vastenmaand.

Dankbaar voor alle bijdragen
PL-voorzitter Paul Somohardjo is bijzonder dankbaar aan allen die hebben meegeholpen om dit project tot een succes te maken. “Ik ben mij ervan bewust dat ik alleen nooit in staat was geweest om zo een groot project binnen een maand af te ronden. Dankzij jullie en met de zegen van de Allah is het ons toch gelukt om dit mooi, sociaal en religieus project uit te voeren”, heeft de PL-voorman aan hen laten weten.

De partijvoorzitter stelt dat het in deze moeilijke financiële situatie het meer dan ooit geboden is om samen te bundelen en de gotong-rojong-gedachte te koesteren en voort te zetten. “Dit is ook één van de redenen dat we nog steeds een grote partij zijn. En met Gods wil zullen we altijd een grote partij blijven. Het zal niemand lukken om onze partij te verdelen of kapot te slaan. Omdat PL-ers begrijpen dat politiek betekent dat je sociaal moet zijn en gevoel moet hebben voor het volk. Samenwerken, samen delen en samen winnen.”

Coördinatie inzamelingsacties
Het voorzien van moskeeën van een levensmiddelenpakket is een jaarlijks terugkerend sociaal project van de PL. Volgens de registratie zijn er in Nickerie reeds 36 moskeeën voorzien, in Para 11, in Wanica 62, in Paramaribo 35, in Commewijne 1, in Coronie 2, in Marowijne 4 en in Saramacca 10 moskeeën. In Nickerie werd het inzamelen van de bijdragen gecoördineerd door een commissie onder leiding van PL-parlementariër William Waidoe.

Hoofdbestuurslid en ex-parlementariër Martha Djojoseparto deed dat in Wanica, terwijl Somohardjo zelf de inzamelingsactie in Paramaribo coördineerde. Geldelijke bijdragen varieerden van SRD 50 tot SRD 4000, terwijl de geschonken goederen variëren van rijst en bami tot koffie en stroop. Elk pakket heeft een waarde van iets meer dan SRD 500 en bestaat uit 2 zakken rijst, 5 liter spijsolie, 5 kilo uien, 5 kilo aardappelen, 1 kilo knoflook, koffie, creamer, thee, suiker, bami, sportdrank en stroop. Naast deze levensmiddelen zitten er ook 2 flessen afwaszeep in het pakket.