Politie geeft identiteit doden roofoverval Krakaweg vrij
08 Jun 2018, 12:25
foto


Zullavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56) zijn de dodelijke slachtoffers van de roofoverval van gisteren nabij de Sabakoebrug op de Krakaweg. Mangkoeredjo was ter plekke overleden nadat de auto waarin ze met Poetisi en nog twee anderen zat werd beschoten door twee gewapende rovers.

Poetisi, een ex-journalist die onder andere heeft gewerkt voor de Ware Tijd en Starnieuws, heeft op weg naar het ziekenhuis de geest gegeven. Na hun daad zijn de gewapende rovers in volle vaart weggereden. Het Regio Bijstand Team Midden en de recherche van regio Midden hebben na onderzoek het voertuig zonder kentekenplaten ongeveer een kilometer van de afslag naar Matta aangetroffen. Eén kentekenplaat is in de laadbak van de auto gevonden.

De politie vermoedt dat de rovers zijn overgestapt in een andere voertuig. De bestuurder van het beschoten voertuig, Jake M. die gewond was geraakt bij de beroving is na medische behandeling heengezonden. Het vierde slachtoffer Ricky K. is ongedeerd gebleven. De lichamen van de dodelijke slachtoffers zijn in beslag genomen, meldt de afdeling Public Relations van de Politie.

Het voertuig met de vier personen reed op donderdag richting Zanderij toen zij ter hoogte van de Sabakoekreek een terreinwagen op de weg zagen. Ricky K. verklaarde dat het erop leek alsof de bestuurder van de terreinwagen zijn voertuig op de weg wilde keren, waardoor Jake M. de auto stopte. Op dat moment stapten de twee gewapende mannen uit het terreinwagen en schoot een van hen twee keer met een jachtgeweer op het voertuig. De rovers vroegen daarop onder bedreiging naar geld en goud, terwijl ze het voertuig ook doorzochten. Daarna kozen ze het hazenpad.
Advertenties