Politiebericht over dodelijke roofoverval
07 Jun 2018, 15:36
foto


De politie Public Relations deelt mee dat twee personen zijn gedood en één is gewond geraakt tijdens een beroving. De politie van Zanderij kreeg de melding dat een voertuig op de Krakaweg ter hoogte van Sabakoekreek is beschoten door rovers.

Ter plaatse troffen de wetsdienaren een voertuig aan met daarin vier slachtoffers. Eén van de slachtoffers vertoonde geen teken van leven. Twee anderen zijn met zware verwondingen per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de SEH liet één hunner het leven.

Het vierde slachtoffer dat ongedeerd is gebleven, heeft verklaard dat zij richting Zanderij reden. Zij zagen ter hoogte van de Sabakoekreek een terreinwagen op de weg. Het leek erop alsof de bestuurder het voertuig wilde keren. De bestuurder van het voertuig waarin de slachtoffers zaten, stopte het voertuig. Op het zelfde moment stapten twee gewapende mannen uit de terreinwagen. Eén van hen loste twee schoten met een jachtgeweer op het voertuig. Drie van de inzittenden werden geraakt.

Onder bedreiging vroegen de rovers naar geld en goud en doorzochten het voertuig. Het is vooralsnog niet bekend wat buit is gemaakt. De rovers zijn nog voortvluchtig. De verschillende eenheden zijn nog ter plaatse.
Advertenties