Minister Pengel stelt Burger Informatie Unit in
03 Jun 2018, 02:46
foto
Ontwatering en onderhoud van wegen geniet hoge prioriteit van het ministerie van OWT&C.


Hoewel ontwatering hoge prioriteit geniet van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zijn er nog gebieden die onder water zitten. Minister Patrick Pengel heeft een Burger Informatie Unit ingesteld. De samenleving kan via deze afdeling het ministerie informatie verstrekken, waardoor sneller kan worden ingespeeld op situaties. Burgerparticipatie vindt de bewindsman noodzakelijk omdat het ministerie het niet alleen kan. Deze week wordt meer informatie over deze unit verstrekt door het ministerie.

Pengel merkt tegenover het Nationaal Informatie Instituut op dat op sommige plekken het water te lang blijft zitten. Er wordt volgens hem met man en macht gewerkt om dit af te wikkelen. Deze werkzaamheden zullen tot augustus duren waarbij de focus van het ministerie overgaat naar wegenonderhoud.

Gelet op de huidige periode van veel neerslag is het ministerie regelmatig in overleg met alle betrokkenen om na te gaan hoe wateroverlast steeds beter af te handelen. Ruim twee maanden geleden is een taskforce ingesteld met de bedoeling achterstanden in te lopen. De ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Regionale Ontwikkeling zijn ook betrokken om snel te kunnen optreden. Er wordt wekelijks overleg hierover gevoerd waarbij de prioriteitenlijst steeds wordt bijgesteld.
'
Minister Pengel deelt mee dat de afgelopen twee maanden meer dan 80 kilometer aan achterstallig onderhoud is ingelopen. Er is nog een lange weg te gaan, erkent hij. Het ministerie gaat nu de fase in van regulier onderhoud welke gedaan wordt door de afdeling Ontwatering.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April